הסיפור
היי, אני ורד,
השפית החיפאית 🙂
חיפה היא הבית שלי. אני חיה בה מאז שנולדתי,
והפעמים היחידות שיצאתי ממנה היו כשנסעתי וטיילתי בעולם.
באותם טיולים נחשפתי למגוון מטבחים ותרבויות אוכל,
ואני זוכרת במיוחד את הטיול בגיל 10 לגוריציה, איטליה.
אני זוכרת שהיה שם גריל ארוך, נתחי בשר גדולים, ספירלות של נקניקיות ויין שנשפך כמו מים.
שם הבנתי מה אני רוצה לעשות בחיים: לרגש אנשים עם אוכל.
ומאז אני מבשלת, לומדת ומלמדת קולינריה.
עבדתי כשפית מקצועית במסעדות יוקרה, קייטרינגים ובתי מלון נחשבים, לימדתי תזונה וטבעונות בדן גורמה והייתי יועצת תזונה באברהמסון.
בשנים האחרונות אני משלבת בין שתי אהבותיי הגדולות: קוליניריה וחיפה.
דרך סיורי אוכל, סדנאות, קורסים וארוחות שף, אני מחברת אנשים לקולינריה הייחודית של העיר ושל שוק תלפיות בפרט.
חיפה היא הבית שלי. אני חיה בה מאז שנולדתי, והפעמים היחידות שיצאתי ממנה היו כשנסעתי וטיילתי בעולם.
באותם טיולים נחשפתי למגוון מטבחים ותרבויות אוכל, ואני זוכרת במיוחד את הטיול בגיל 10 לגוריציה, איטליה.
אני זוכרת שהיה שם גריל ארוך, נתחי בשר גדולים, ספירלות של נקניקיות ויין שנשפך כמו מים.
שם הבנתי מה אני רוצה לעשות בחיים: לרגש אנשים עם אוכל.
ומאז אני מבשלת, לומדת ומלמדת קולינריה.
עבדתי כשפית מקצועית במסעדות יוקרה, קייטרינגים ובתי מלון נחשבים, לימדתי תזונה וטבעונות בדן גורמה והייתי יועצת תזונה באברהמסון.
בשנים האחרונות אני משלבת בין שתי אהבותיי הגדולות: קוליניריה וחיפה.
דרך סיורי אוכל, סדנאות, קורסים וארוחות שף, אני מחברת אנשים לקולינריה הייחודית של העיר ושל שוק תלפיות בפרט.
תפיסת האוכל שלי:
אני מאמינה שהאוכל המקומי, הוא האיכותי והבריא ביותר.
המקומיות מתבטאת בחומרי הגלם המצויים בסביבתנו
ומשתנים ממקום אחד למשנהו ובעונתיות שלהם.
אנחנו התברכנו במטבח השופע מכולם, המטבח הים התיכוני.
ואם כבר מדברים על המטבח:
אני מאמינה שבישול לא צריך להיות מתחכם, להיפך:
לבשל פחות ולשבת יותר.
קולינריה פשוטה שיוצאת וואו.
הסטודיו - הבית שלי בשוק
במשך שנים חלמתי על מקום קולינרי משלי, והיה לי ברור שהוא חייב להיות בשוק תלפיות.
בשנת 2017 זכיתי להגשים את החלום ופתחתי את הסטודיו לבישול ואירוח.
המיקום של הסטודיו הוא מצד אחד מרכזי: קרוב לדרך הראשית של השוק (רח' סירקין), אפשר לשמוע ממנו את "הפסקול של השוק"- התנועה והקולות של האנשים במנעד של שפות, השיחות בין בעלי הבאסטות, ומעל הכל את ההוא שצועק כבר שנים: "רק היום"
מצד שני, המיקום של הסטודיו הוא גם צדדי ושקט:
בין סמטאות השוק הקטנות עם בתי האבן העתיקים, כדי פרחים על המדרגות, חתולים מנומנמים בחצר וריחות תבשילים ביתיים שיוצאים מבעד לחלונות ומשגעים את הבטן.
הסטודיו עצמו יושב בתוך מבנה עות'מאני אותנטי, אשר נשמר במשך שנים רבות מדור לדור (עדיין אפשר לראות בפנים את רצפת הערבסקות המקורית!).
בעיניי, הוא מבטא בדיוק את מה שאני אוהבת בשוק: המפגש הפשוט והאותנטי בין חיפה של פעם ובין ההווה השוקק של ימינו.
בסטודיו מטבח מקצועי וכשר וחלל אירוח רחב ידיים עם שולחן אבירים ארוך במרכזו, והוא מתאים לאירועים פרטיים, עסקיים ומשפחתיים (קטנים וגדולים).
שוק תלפיות
החיבור שלי לשוק
את השוק אני מכירה מאז שהייתי ילדה קטנה.
בזמן שאמא הייתה עושה את סיבוב הקניות, אני הייתי מסתובבת בין הבאסטות עם ילדי המוכרים.
היום הם המוכרים, ואני ועדיין מסתובבות בין הבאסטות:)
אני גאה להיות מהראשונים והראשונות שזיהו את הפוטנציאל של שוק תלפיות המתחדש ודמיינו את מה שרואים כשבאים היום לשוק.
אני מזמינה אתכם להסתובב איתי ולגלות את עולמו הרב גוני של השוק. יהיה טעים ונעים, מבטיחה.
המלצות
כרמית בר-לב
BETENMELEA
ליאור בלצר עוזיאל
קרן דורון