מגזין
סיורים קולינריים בחיפה: מסע טעמים בשוק תלפיות
מסע אל לב הקולינריה החיפאית בין סמטאות האבן העתיקות ותחת קשתות עות'מאניות שסיפרו את סיפורה של חיפה לדורות, מתקיים סיור קולינרי שחושף את הנשמה האמיתית של העיר. שוק תלפיות, פנינה קולינרית שהתעוררה בשנים האחרונות לחיים חדשים, משמש כבמה מושלמת למפגש בין מסורת לחדשנות, בין עבר להווה, ובין תרבויות שונות שיצרו את הפסיפס הטעים והייחודי של המטבח החיפאי. ורד פרן לקחה חלק משמעותי בהתעוררות השוק והייתה הראשונה שהעבירה בו סיורים קולינריים.…
קורסי בישול בסטודיו לבישול ואירוח: מסע קולינרי בשוק תלפיות
חוויה קולינרית לכל גיל וטעם בלב שוק תלפיות השוקק, בין ריחות התבלינים ודוכני הירקות הצבעוניים, שוכן הסטודיו לבישול ואירוח – מקום קסום שהפך למוקד קולינרי תוסס בחיפה. כאן, בין קירות האבן העתיקים ורצפת הערבסקות המקורית, מתקיימים קורסי בישול ייחודיים המשלבים חומרי גלם טריים ואיכותיים עם מסורות בישול מרחבי העולם. הסטודיו מציע חמישה קורסים מרתקים, כל אחד מהם חושף עולם שלם של טעמים, טכניקות וסיפורים קולינריים. קורס בישול ים תיכוני –…
ימי כיף וגיבוש בחיפה: חוויה קולינרית המחברת אנשים וטעמים
חוויה קולינרית מותאמת אישית בלב העיר חיפה, בין השכונות הציוריות והסמטאות העתיקות, מתחבאת הזדמנות ייחודית לחוויית גיבוש שונה מכל מה שהכרתם. ימי הכיף והגיבוש הקולינריים בחיפה, בהובלת ורד, השפית החיפאית, מציעים לעסקים, צוותים ומשפחות הזדמנות לצאת מהשגרה ולהתחבר דרך החושים, הטעמים והסיפורים של העיר הצפונית המיוחדת. בניגוד לימי גיבוש סטנדרטיים, כאן כל יום מעוצב בקפידה לפי הצרכים, ההעדפות והמטרות שלכם. בין אם אתם צוות של סטארט-אפ חדשני, מחלקה בחברה ותיקה,…
ארוחות שף משוק תלפיות: חוויה קולינרית אותנטית מהשוק לצלחת
פילוסופיית האוכל האמיתית בעולם של מזון מהיר וארוחות מוכנות, ישנה קסם מיוחד בארוחה שנולדה הבוקר בשוק. בסטודיו לבישול ואירוח בשוק תלפיות שבחיפה, ורד השפית החיפאית מציעה חוויה קולינרית שונה לחלוטין – ארוחות שף אותנטיות שמתחילות בריחות ובצבעים של השוק ומסתיימות בחגיגה קולינרית בלתי נשכחת. כאן, לא התפריט מכתיב את הקניות, אלא הפוך: חומרי הגלם הטריים, העונתיים והמקומיים שנמצאים באותו יום בשוק הם אלה שמעצבים את האופי והטעם של הארוחה. חוויה…
סדנאות בישול עם סיור מובנה: חוויה קולינרית שלמה בשוק תלפיות
חוויה קולינרית מקצה לקצה במבנה אבן עות'מאני קסום בלב שוק תלפיות החיפאי, נוצר קונספט ייחודי המשלב בין סיור שוק אותנטי לחוויית בישול מעשית. סדנאות הבישול עם הסיור המובנה של "הסטודיו לבישול ואירוח" מציעות למשתתפים מסע קולינרי שלם – מהכרת חומרי הגלם במקורם ועד להפיכתם למנות מרשימות בסטודיו המאובזר של ורד פרן, השפית והבעלים. מהשוק אל הסיר הסדנה מתחילה במסע קסום בין דוכני השוק, שם המשתתפים זוכים להכיר את הסוחרים הוותיקים…
סרדינים – כל מה שצריך לדעת על הסרדין במטבח הישראלי
אתחיל מניפוץ מיתוס: הסרדינים שאתם מכירים (ולא, אני לא מדברת על שימורים) הם כנראה לא סרדינים. אמנם יש כמה דגים במשפחת הסרדיניים שנקראים בשם הפרטי סרדין (פירוט מיד), אבל יש בה כ-50 סוגים וכ-200 מינים שרובם לא מוכרים לנו. רוב הסיכויים שהסרדין שאתם אוכלים במסעדות ים תיכוניות, במסעדות דגים או בארוחות שישי הוא בעצם דג בשם מליח. אתם מכירים אותו לא רק בשימורים, אלא בגרסאות המלוחות, הכבושות (במלח או בחומץ)…