מגזין

Group 4 Copy 6
אמנון (מושט)

מושט – כל מה שצריך לדעת על מושט במטבח הישראלי

סביר להניח שפגשתם את דג המושט פעמים רבות בחייכם: בסיר הדגים של שולחן השישי, במסעדות ים תיכוניות וכמובן שבמסעדות דייגים שונות. הדג האהוב הזה, שזכה לפופולאריות בזכות מחירו הנגיש וטעמיו הייחודים, הוא אחד הדגים הוורסטיליים ביותר במטבח הים תיכוני. רוצים ללמוד עליו קצת יותר? המשיכו לקרוא.  רקע על דג המושט דג המושט, שנקרא גם דג אמנון, הוא שם המייצג סדרת דגים שלמה שחיה בנהרות ואגמים חמים, כלומר באזורי יבשת אסיה,…
קרא עוד >
ברבוניה

ברבוניה – כל מה שצריך לדעת על ברבוניה במטבח הישראלי

דג הברבוניה הוא אחד מהדגים הקטנים אך הפופולארים ביותר בישראל. אנחנו רגילים לפגוש את הברבוניות במגוון רחב של מסעדות ובשלל צורות הגשה – אבל מה אתם באמת יודעים עליו? במידה ואתם מוכנים להעשיר את הידע שלכם על הדג שהפך למלך נשנושי הדגים של ישראל, אני מזמינה אתכם להמשיך ולקרוא. רקע על דג הברבוניה הברבוניה, ששמה המלא הוא מולית הפסים (Mullus surmletus) הוא סוג דג שלרוב נמצא בימי הים התיכון ובצפונו…
קרא עוד >
לברק

לברק – כל מה שצריך לדעת על לברק במטבח הישראלי

קשה למצוא ישראלי שלא התאהב בדג הלברק. הדג הפופולארי, שבמקרים רבים מגיע מימות וממרכזי חקלאות ימית מקומיות, הפך למבוקש במיוחד בשנים האחרונות, ולמה? כנראה בזכות המחיר הנוח, העובדה שהוא נמצא כמעט בכל סופר וכמובן בזכות טעמו הייחודי. אז מה אתם חייבים לדעת על הדג הזה? רקע על דג הלברק דג הלברק, המכונה גם ״דג בר ים״ או Dicentrarchus בשמו המדעי, הוא דג נפוץ שאורכו נע בין עשרים לכשמונים סנטימטרים. הדג…
קרא עוד >
אינטיאס

אינטיאס – כל מה שצריך לדעת על אינטיאס במטבח הישראלי

דג האינטיאס מככב במנות רבות שכולנו אוהבים, אך לא כולם מודעים לייחודיות שלו. זהו דג מושלם לכל מי שרוצה להנות ממנת דגים איכותית, טעימה ובלתי נשכחת. מוכנים ללמוד כמה דברים חדשים על אחד הדגים המובילים במטבחי השף הגדולים בישראל? כל המידע מחכה לכם כאן. רקע על דג האנטיאס דג האינטיאס מוכר בשמות רבים. על אף ששמו המדעי הוא בכלל סריול אטלנטי, ולפעמים הדייגים הותיקים יקראו לו ״דג שולה״, סביר להניח…
קרא עוד >
smiling man standing and mixing near woman in kitchen area of the house

קורס בישול ביתי בחיפה והסביבה – גם אתם מוזמנים לנסות!

תמיד חלמתם ללמוד לבשל אבל לא בטוחים מאיפה להתחיל? כאן תמצאו את התשובה שלכם. קורס בישול ביתי זאת דרך מעולה, ייחודית וחווייתית ללמוד לבשל, לרכוש טכניקות ומיומנויות שיישארו אתכם ולעשות את כל זה במגרש הביתי שלכם. אם אתם מתחילים ומחפשים את לעשות את הצעד הראשון שיעשיר אתכם בידע ובלא מעט כיף כדאי לשקול לעבור קורס בישול ביתי. גרים באזור חיפה והצפון? לגמרי התמזל מזלכם כי ורד פרן, שפית חיפאית אמיתית,…
קרא עוד >

סיור קולינרי בחיפה במסגרת יום גיבוש לחברות, עסקים וארגונים

אם אתם מחפשים רעיון מקורי ליום גיבוש מהנה לעובדים או למנהלים במשרד אנחנו בטוחים שהתלבטתם לא מעט. מצד אחד צריך לבחור בפעילות שתהיה מהנה לכולם ומצד שני שתהיה מספיק מעניינת, מתאימה לכל הגילאים, וגם מגבשת. סיור קולינרי חווייתי, מלמד ומלא באוכל טעים יכול להפוך ליום כיף שהעובדים שלכם לא ישכחו להרבה זמן. למה חשוב לערוך ימי גיבוש לעובדים? עסק או משרד בו עובדים מגוון של אנשים מצריך מאתנו, המנהלים, לוודא…
קרא עוד >

על השפית

היי, אני ורד, השפית החיפאית 🙂
אני משלבת בין שתי אהבותיי הגדולות: קולינריה וחיפה.
דרך סיורי אוכל, סדנאות, קורסים וארוחות שף, אני מחברת אנשים לקולינריה הייחודית של העיר ושל שוק תלפיות בפרט.

חווייה קולינרית היא אחת המתנות המקוריות והשוות שאפשר לתת. בחרו סוג פעילות וכתבו לי

דילוג לתוכן