מגזין
זה הזמן להכיר מקרוב את הסודות של המטבח הים תיכוני
העולם כולו מגלה כיום את היתרונות הבריאותיים האדירים של התזונה הים תיכונית. רבים עושים מאמצים משמעותיים כדי לשלב באורח החיים שלהם את חומרי הגלם והטכניקות של המטבח הזה. אנחנו, שעבורנו העולם הקולינרי העשיר הזה הוא מובן מאליו, רק לעתים רחוקות עוצרים לברך על מזלנו הטוב. רובנו גדלנו על המסורות הקולינריות של המרחב הזה, שלהן היסטוריה בת מאות שנים. המטבח הוא נקודת מפגש של תרבויות רבות ובו מככבים חומרי גלם מענגים…
השווקים של חיפה – ניחוחות וטעמים בפינות הקולינריות של עיר הנמל
כמה פעמים שמעתם את צמד המילים "קולינריה חיפאית"? לא הרבה נכון? ואולי בעצם אף פעם. כי שנים מה שקורה בחיפה נשאר בחיפה. ובינינו, השילוב של אוכל טעים, מקומות קסומים ואנשים מעניינים הוא ממש לא המצאה חיפאית, אבל (וזה אבל גדול😊) יש סיכוי טוב שאת מה שיש לחיפה להציע עוד לא טעמתם. השילוב של חומרי גלם מקומיים מעולים, עם קהילות עתיקות ששמרו על מסורות הכנת האוכל, יוצר חוויות קולינריות שאין כמותן…
גיפט קארד לסדנת בישול: שובר מתנה מושלם שמתחיל בחג נהדר וממשיך הרבה מעבר לו…
לא יאומן שכבר חלפה לה שנה והחגים שוב מעבר לפינה. לצד שפע המתחים וההכנות השגרתיים שמגיעים בתקופה הזו, ישנו אתגר אחד שתמיד ממתין לנו והוא לא נעשה קל יותר – המתנות. היום, כשישנה ציפייה יותר מתמיד להשקיע במתנה שהוקדשה לה מחשבה, עם ערך מוסף אמיתי, נעשה מורכב מתמיד לבחור מתנות למשפחה, לחברים ואפילו לעובדים שלנו. אז איך נבטיח שנשמח ונרגש באמת ולא נסיים את המשימה עם פריט שבסוף מעלה אבק…
סדנאות בישול בצפון: הטרנד נמשך!
אזור הצפון הישראלי מהווה כבר שנים רבות אוצר בלום של תענוגות קולינריים. מארג התרבויות העשיר באזור – כולל יהודים מכל העדות, ערבים ודרוזים, מייצר מטבחים חדשניים ומגוונים השואבים השראה ממסורות קולינריות ותיקות בשילוב טכניקות בישול חדשניות. חובבי קולינריה רבים בוחרים כיום להשתתף בסדנאות בישול בצפון כדי לחוות מקרוב את המורשת הקולינרית העשירה הזו. בין אם אוכל תמיד היווה עבורך תשוקה, או אם סתם בא לך להרחיב את הידע וסל המיומנויות…
הכירו את הסטודיו לבישול של ורד פרן בשוק תלפיות – חיפה
בלב ליבו של שוק תלפיות בחיפה מסתתר לו סטודיו קסום עם תקרות גבוהות, צבעיים חיים, מטבח שמלא בכל נפלאות השוק ושמצליח להגדיר בצורה מחודשת אך מדויקת את סצנת הקולינריה החיפאית. אחרי סיור קולינרי יחד עם ורד נשארנו שבעים, מרוצים וגם קצת צמאים לעוד. אבל התחלנו מהסוף, בואו נחזור להתחלה. ורד פרן, "השפית החיפאית" כפי שנוהגים לכנות אותה בחיפה, מספרת לנו מה הוביל אותה להגיע לתחום, מה היו הלבטים והחששות ואיך…
המדריך לדגים טריים שאפשר להשיג בחיפה – ואיך מומלץ להכין אותם
בעולם הקולינריה בכלל (והדגים בפרט), טריות היא המפתח לטעם משובח, לאיכות גבוהה ולחוויה קולינרית מהנה. לכן, כאשר בוחרים לקנות דגים באחד מהשווקים בחיפה כמו שוק תלפיות, חשוב לשים דגש על 5 סימנים המעידים על טריותם: אלו הסימנים שיבטיחו לכם דג טרי, איכותי ובריא – אין שום סיבה שתתפשרו על פחות מזה. הסוגים השונים של דגים טריים ואיך כדאי לבשל אותם? אז אחרי שהבנתם איך בוחרים דגים טריים, עכשיו חשוב שתדעו…
All articles loaded
No more articles to load