לקוחות עסקיים

המדריך לדגים טריים שאפשר להשיג בחיפה – ואיך מומלץ להכין אותם

Group 4 Copy 6

בעולם הקולינריה בכלל (והדגים בפרט), טריות היא המפתח לטעם משובח, לאיכות גבוהה ולחוויה קולינרית מהנה. לכן, כאשר בוחרים לקנות דגים באחד מהשווקים בחיפה כמו שוק תלפיות, חשוב לשים דגש על 5 סימנים המעידים על טריותם:

  1. ריח רענן של ים,
  2. זימים בגוון אדום עז
  3. עיניים בולטות וצלולות (לא עכורות)
  4. גוף לח ומבריק
  5. ומרקם גמיש שחוזר למקומו במגע.

אלו הסימנים שיבטיחו לכם דג טרי, איכותי ובריא – אין שום סיבה שתתפשרו על פחות מזה.

הסוגים השונים של דגים טריים ואיך כדאי לבשל אותם?

אז אחרי שהבנתם איך בוחרים דגים טריים, עכשיו חשוב שתדעו איזה דגים כדאי לכם לבחור בשווקים השונים של חיפה – וכמובן, מה תוכלו לעשות עם כל אחד מהם:

סרדינים
מקרלים

מקרל

מקרל הוא דג עם בשר שומני בעל טעם מתקתק. ניתן לטגן, לבשל, לצלות או לשלב אותו בתבשילי קדרה והוא מתאים גם כדג נא (סביצ'ה).

פלמידה
בס
לברק

לברק (בר ים)

דג בעל בשר לבן, עדין וטעים. מתאים לבישול, טיגון וצלייה. מתאים גם כדג נא ומעולה גם לכבישה במלח.

דניס
ראש דג חרב מוצג בשוק

דג חרב

דג בשרני עם טעם עדין המגיע כפילה. מתאים לצלייה על הגריל, טיגון במחבת או אפייה בתנור. טעים גם בסלטים ובתבשילים.

ברמונדי
לוקוס

לוקוס

לוקוס הוא דג ים יוקרתי (לא סתם קוראים לו הדייגים – מלך הים) ולו בשר טעים-טעים. הדג הנהדר הזה מתאים כמעט לכל סוג עשיה כמו אפייה בתנור, צלייה על הגריל או טיגון. מתאים גם כדג נא. בחירה מעולה לחריימה.

דג בורי

בורי

בורי הוא דג ים שמן בעל טעם עדין. מתאים לצלייה על הגריל, טיגון במחבת או אפייה בתנור. טעים גם מעושן. דג מעולה לחריימה.

סרגוסים
שוק דגים
אמנון (מושט)
דג נצרן

נצרן

נצרנים (חזירי ים) הם דגי ים המתאימים לטיגון עמוק, צלייה על הגריל או בישול במחבת. טעימים גם מטוגנים קלות עם תוספת לימון.

אינטיאס
דג מוסר
ברבוניה

ברבוניה

ברבוניה הוא דג עם בשר עשיר בטעמים – ולכן, לא צריך להוסיף לו הרבה תבלינים. הוא מתאים במיוחד לטיגון עמוק, אך ניתן גם לצלות אותו על הגריל או לבשל במחבת.

אדם חותך דג טונה

טונה

הטונה הוא דג ים עשיר בחלבון ואומגה 3. ניתן לאכול אותו כשהוא טרי (כסשימי), צרוב קלות במחבת, או בגריל. טעים גם לשילוב בסלטים.

אגב, אם אתם רוצים לדעת איך בוחרים נכון קורס בישול דגים? קבלו מדריך מפורט בנושא. על קורסי הבישול של ורד פרן תוכלו לקרוא כאן ואת פירוט סדנאות הבישול כולל סדנת בישול דגים נהדרת תוכלו לראות כאן.

שתפו

Facebook
Twitter
WhatsApp
דילוג לתוכן